Цвят на анализ: Докосването екрю

Спор за съществуващите нюанси, особено ако говорим за тях в контекста на модата, често има спорове и неточности. Това не е изненадващо. Първо, понятието за цвят като такъв е силно субективно поради различията във възприятията на него от човешкото око.
На второ място, благодарение на развиващите се технологии и цветови експерименти, в ежедневието ни все повече и повече, нови съответните нюанси и техните имена. От друга страна, има остарели и непознати за много ценности, понякога и разбираеми само търсачките в мрежата. Във всеки случай, да навигирате в палитри и лесен за работа с техните имена – едно полезно умение, а не само за творческите професионалисти сфери, но също така и за любителите на модата и пазаруване.

Днес ние говорим за леки и фини нюанси – цвят екрю. Като една от реалните текущи пастелни цветове, „екрю“ е известен със своята естествена и превод от френски като „сурови“. Бледо жълто-сиво, светло сиво-кафяв или просто почти бяла, цветът на неизбелена лен и коприна.

Преди половин век, това се нарича цвят бежово, но днес те са близки нюанси вече не са синоними. Популярност докосва екрю разбираемо: това не е толкова формално и не е толкова лесно замърсени като чисто бяло, по-романтично и нежна, отколкото бежово. Тя върви добре с черно и червено, и също е от значение във всеки сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *