Какво трябва да се внимава, когато си купите апартамент

Проверете внимателно, включително съоръженията за баня Ако сте решили да си купите апартамент, по-добре е да се обърне внимание на пръв поглед незначителни детайли, но който може да ви спести проблеми по-късно и не малка сметка. Един вариант на ръка, за да видите дали вашият дом има тънки стени, е да отидете да видите следобед, когато съседите са у дома, за да се установи дали не се чува шум. „Всички стени, един трик е да се търси отдушник, че има всяка централна апартамент, там можете да видите точната дебелина на стените“, казва специалистът.

При проверка на дебелината на стените, погледнете внимателно и гъбички, които могат да възникнат в стената – една от най-често е като паяжина.

За всяка инсталация, най-добре е да отидете до тоалетната, където обикновено има една кутия с разглеждане на забележителности. Отворете капака и можете да видите състоянието на тяхната така, на колко години сте, дали не е повреден.

Пазете се от плесен и наводнения пътека

За да бъдете сигурни, че няма да има изненада на някои плесен петна, трябва да погледнете внимателно във всеки ъгъл на къщата. Също така е добре да се отбележи, че рискът от поява на плесен е по-висока в апартаменти, които нямат прозореца на банята. Друг показател за риска от поява на плесен са прозорци – ако е с лошо качество, мокро „потни“, тогава вероятно има такива изненади.

Ако изберете един апартамент на последния етаж, препоръка ще бъде да го гледате, когато вали, за да видите състоянието на покрива, ако е намазки или водни капки по тавана. Бъдете наясно и с пукнатини в тавана – обикновено са индикация за използването на некачествени материали.

  • имоти търново

Дори и ако собственикът не признава, че е възможно, че имотът е бил наводнен. Можете да разберете това от формата на съдебно преследване, ако леко променена, и след ъглите и цокли – когато собственикът ви казва, че формата се променя поради настилки замазка, което не се излива правилно.

Как се провери и санитарни съоръжения

Неприятен изтичане миризма може да бъде показател за отпадни води, което не е направено правилно, когато те се използват некачествени материали. А проблеми с течове дойде „пакетни“ с високи разходи, защото когато става въпрос керемиди, счупени и трябва да бъде заменен.

За електрическата инсталация, трябва да се превърне всички светлини и да затворите всички бушоните, през което време ще бъдат изненадани да получите една крушка, която доказва, че връзките не са направени добре – да бъде „открадната“ енергия от съседи или стълбище.

Отопление е препоръчително да бъде в очите. Ако те са скрити, питам непременно скица. „Скритите инсталации, рисковете и разходите са много по-високи, когато възникнат проблеми, ако не знаете къде схема не трябва да се намеси тази скица е добре да се изисква“, обяснява специалистът. Също така по отношение на инсталацията, е по-добре да пуснете водата, за да се види дали той има добро налягане.

Как да се възстанови загубите, причинени от скрити недостатъци

Това е добре да се знае, че всички съоръжения след 1991 г., или поне би трябвало да бъде, техническа книга, която можете да зададете и показва всички строителни материали, използвани за направата него. То също е добре да се знае, че за скрити дефекти могат да търсят обезщетение в съда, но само ако цената на покупката е на пазара, не по-малко.

„Новите собственици имат на разположение три години, когато те открили дефект, който може да предяви иск в съда. Приятелско уреждане трябва да се опита първо, ако не се нарича в съда, при условие че те са наистина скрит дефект и никой очевидно нещо, което купувачът можеше да види. Също така, ако се намери дефекти преди покупка цената може да се договори „, казва специалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *